icon

Recycling

Afval is een grote kostenpost voor bedrijven en belastend voor het milieu. Door dit afval te scheiden en meer reststromen te recyclen, dragen we bij aan een beter milieu en een vermindering van de afvalkosten. L&K Plastics is een jonge en dynamische organisatie die verder gaat waar andere recyclingbedrijven stoppen. Van inkoop, verkoop, inzameling tot verwerking, alles kan in eigen beheer worden uitgevoerd. Door het juiste advies creëren wij samen met u bij de bron de optimale scheiding van uw afvalstromen naar monostromen. Mede hierdoor kunnen wij deze stromen beter inzetten als hoogwaardige grondstoffen voor de kunststofverwerkende industrieën.

Medewerker laat stukjes plastic uit zijn handen vallen.

De weg van afval naar grondstof

Inzameling

Het proces van kunststofrecycling begint bij het inzamelen van de afvalstromen.

Transport

Deze afvalstromen worden (los of gebaald) aangeleverd of zelf vervoerd naar onze locatie.

Sortering

Hier worden de afvalstromen gesorteerd naar monostromen of worden ze ontdaan van ongewenste materialen.

Shredderen en malen

De afvalstromen worden vervolgens geshredderd om er mooi formaat maalgoed van te maken.

Waslijn

Na het versnipperen ondergaat het materiaal een wasproces om eventuele vervuiling te verwijderen.

Grondstoffen

Het eindresultaat is een schone, hoogwaardige grondstof voor de kunststofverwerkende industrieën.

Ingedeukte flessen/bakken

Waarom recyclen?

Afval is belastend voor het milieu en tevens een grote kostenpost voor bedrijven. Door dit afval zo optimaal mogelijk te scheiden en in te zamelen, kunnen we een tweede leven creëren voor deze afvalstromen. Op deze manier bent u milieutechnisch verantwoord bezig en kunt u ook nog eens besparen op uw afvalkosten.

Duurzame recycling

Voorbeelden van materialen die wij onder andere verwerken zijn: Big Bags, druppelslangen, potjes en trays, kunststof pallets, kliko’s en kratten.

Met onze kennis en ervaring in de recyclingbranche garanderen we een duurzame recycling van uw reststromen. Ons streven is om de belasting op het milieu te verminderen en meer afvalstromen gereed te maken als grondstoffen.

Afbeelding met drie buizen met daarin stukjes plastic

L&K Plastics, dé relatie voor het recyclen van kunststoffen

Kies voor een groenere toekomst! Ons team van experts staat klaar om uw vragen te beantwoorden en opmaat gemaakte recyclingoplossingen voor uw bedrijf te bieden. Samen kunnen we een positieve impact maken op het milieu en tegelijkertijd waarde creëren voor uw bedrijf.